Vi är Folkparken.

Efter många år i restaurangbranschen så infinner sig insikten att det är hantverket som är viktigast av allt. Det vill säga förmågan att göra det rätta när det gäller val av råvaror och hur de tillagas. Lägg därtill spännande smakkombinationer och oväntade lösningar.

Det är själen och skälen i allt vi gör. Det enkla och det goda. Gärna flaskor från en just nu lite mindre vinbonde. Säsong när det är säsong.

Våra resor har också skapat nya vänner och inspiratörer. Är du i södra Sverige, slink in på Holy Smoke i Höganäs. Är du i New York, åk över bron till Brooklyn och besök Hometown och njut av Billy Durney’s enkla men fantastiska rätter eller varför inte Warpigs i Köpenhamn. 

Nej detta är ingen reseguide utan en kort beskrivning varför vi gör det vi gör. Det handlar kort och gott om lusten att göra något enastående.

Välkommen till sex meters takhöjd, stålbalkar och oputsade väggar. Köket har både ett stort amerikanskt rökskåp och en argentinsk kolgrill. Menyn bygger på amerikansk BBQ med influenser från hela världen. Flera rätter är helt vegetariska och utgår från rökta och grillade grönsaker i säsong. 

Grillkiosk i entrén när du har bråttom och bara vill ta med dig maten. Vi gillar all mat så vi serverar säkert en och annan burgare, gyros, kebab och kanske en saltbakad rotselleri. Källaren har ett tap-room med ölkranar i samarbete med Nya Carnegiebryggeriet. Bryggmästare Chris Thurgesson har bryggt vår egna Pitmaster Pale Ale. Det är ett unikt öl som vi tycker är kanon till BBQ. 

Källaren är lokalen där allt kan och kommer hända. Boka den för en ölprovning, sittande middagar upp till 60 personer, live-gig, mingel för upp till 100 festsugna.

Enkelt, välkomnande, stimmigt och gott – Stockholms nya Folkpark!

PS. Stort tack Bonnier Fastigheter, FSG, Menigo, Gourmet Food, Preopening, Nya Carnegiebryggeriet, Carlsberg, War Pigs, Pit Cue, Johan & Jonas-Holy Smoke, Billy-Hometown, Safe-El, Per F, Anders J, grafittikonstnär Jacob Erixon, Tengboms, Vilhelm, Lasse, Robin, Robert, Jesper, Niklas, Annelie, Maxan, Måns, Martin, Sigge, Gunnila, Lukas, Isia, fotograf Leif Milling och säkert många fler…!